Öppna träningar

Onsdagar och torsdagar kl 18:00

De öppna träningarna hålls i inomhuslokalen nu under vinterperioden. Läs mer om inomhuslokalen, dess regler och hur du hittar dit här

Vi har öppen träning på onsdagar och torsdagar i agility, rallylydnad, lydnad och freestyle. Det finns alltså plats för dig att träna precis det du vill den här kvällen! Det finns alltid en ledare som har ansvaret för att ta emot nya medlemmar, och se till så att träningen flyter på. Dessa kan man givetvis fråga om råd i träningen, men personen är inte alltid utbildad instruktör i grenarna utan tanken är att man tränar efter den nivå man är på efter egen förmåga men givetvis att alla försöker hjälpa varandra med tips och råd i träningen.

Ledarna har oftast förberett träningen med en agilitybana, rallylydnadsbana eller liknande som alla hjälps åt att bygga men det går givetvis att träna de grenar som inte är i huvudfokus just för kvällen också. Det är ofta fler som är intresserade av att köra flera grenar vilket gör att man kan bli några stycken som hjälps åt att ställa iordning och plocka undan.

Är du nyfiken på att komma och titta hur klubben ser ut och träffa våra medlemmar? Varmt välkommen att komma på en öppen träning! Det är toppenbra att innan skriva i Facebookgruppen (”Gävle Hundungdom”) så att vi kan ta emot dig på bästa sätt, (det är även bra att titta där så att träningen inte blivit inställd eller liknande) annars är det bara att dyka upp och säga Hej!

Allmänna deltagarkrav för Gävle Hundungdoms kurser och träningar:

  • Hunden ska vara vaccinerad enligt Svenska ”Kennelklubbens regler.
  • Hundens förare ska vara medlem i Gävle Hundungdom eller bli det senast innan första träningstillfället (för att bli medlem går du in på Sveriges Hundungdoms hemsida www.shu.se,medlemskapet kostar 230 kr/år). Medlemskort/kvitto på betalning ska uppvisas första träningstillfället. Enligt samarbetsavtal mellan Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben kan förare över 25 år gå kurs på sitt medlemskap i Svenska Brukshundklubben.