Inomhuslokal

Gävle Hundungdom har tillgång till en inomhuslokal alldeles vid Teknikparken i Gävle. Denna lokal utnyttjas främst under vinterhalvåret då de öppna träningarna, kurser etcetera flyttar in.

Lokalen består av två stycken hallar som båda är 300kvm stora. Hall 1 innehåller en agilitypark.

Hall 1

Hall 1

Träningar

Under vinterhalvåret hålls öppna träningar i hallarna. Till dessa träningar är alla välkomna. Läs mer här.

Kurser

Under vinterhalvåret nyttjas hallarna även till kurser. Läs mer här.

Övrig tillgång till hallen

De som tävlar eller är aktiva ( Finns det oklarheter angående detta så tas det upp med Gävle hundungdoms styrelse) i Gävle hundungdom eller är med i styrelsen eller kommittéerna får fri tillgång till lokalen.

En person kommer att ansvara för koden och byta ut koden varannan eller var tredje vecka. Alla som har fri tillgång till lokalen kommer att bli uppskrivna på en lista.

För att få ha fri tillgång till lokalen måste personen komma två tillfällen varje månad på de öppna träningarna.

Är man där och tränar själv får man skriva upp sig på en närvaro lista vilken dag man är där så att vi har koll utifall städningen inte skulle skötas eller om något skulle hända. All vistelse sker på eget ansvar och du är ansvarig för din hund.

De öppna träningarna hålls i av de som vill hålla en öppen träning.

Städning

Det kommer finnas en städutrustningsansvarig som ser till att det finns städutrustning. Den ansvarige som håller i den öppna träningen ser till att det städas i agilityhallen. Entrén städas vid behov.

 

Gävle Hundungdoms trivselregler – för allas trevnad!

Inomhuslokalen drivs och sköts helt ideellt av medlemmar i Gävle Hundungdom. Om vi alla hjälps åt att följa dessa anvisningar så blir träningsstunden trevligare för oss alla.

 • Använd inneskor i hallen och torka hundarna om tassarna.  Det är viktigt att hunden är torr och ren innan ni går in i hallarna.
 • Rasta hunden ordentligt innan träning och plocka upp efter er. Inget kissande på husväggen eller direkt utanför hallen.
 • Tikskydd/kisskydd ska användas om ni är osäker på hunden eller om den revir kissar. Regelbundna kisspauser ute rekommenderas.
 • Städutrustning med instruktion finns i utrymmet mellan hallarna om olyckan skulle vara framme. VIKTIGT att markera fläcken och ta reda på det på en gång.
 • Man får ej ha mat/dryck i hallarna, det gäller även hundens vatten. Förtäring av detta sker i utrymmet mellan hallarna.
 • Löptikar är välkomna endast om de bär tikskydd.
 • Inga värme/fläktreglage på fläktar får justeras, meddela någon i styrelsen om något är fel
 • Efter aktivitet i lokalen så plockar man undan och städar vid behov, och till detta används med fördel dammsugaren. Läs mer om städning i pärmen i lokalen.
 • Låt hunden gå bakom er när ni går ut ur hallen för att undvika onödiga krockar.
 • Lås ALLTID dörren både när ni går in och när ni lämnar lokalen. ”Ansvarig” är personligt ansvarig för att se till att dörren blir låst efter sin använda tid.
 • Släck alla lampor
 • Om något går sönder i hallen meddela detta direkt till någon  i styrelsen
 • Ingen okontrollerad lek mellan hundar i lokalen

Vaccinering

 • Hunden ska vara vaccinerad enligt Svenska Kennelklubbens regler.
 • Då vi går in i vintertider där kennelhosta är vanligare och sprids lätt mellan hundar så kommer man behöva vaccinera sin hund mot detta om man vill nyttja lokalen, detta gäller både samordnare och vanliga medlemmar. Om din hund trots vaccinering skulle få kennelhosta ska du vänta i minst 4 veckor  efter sista symptom innan din hund kommer till lokalen igen. Detta enligt de rekommendationer som SBK och SKK har för deltagande på prov och tävlingar ”Hund som under den senaste månaden har haft eller misstänkts ha haft valpsjuka, parvovirusinfektion eller kennelhosta, eller om den under den senaste månaden vistats tillsammans med hund som då var sjuk i någon av dessa sjukdomar får inte deltaga.”Vi vill genom detta förhindra att kennelhosta bryter ut hos alla hundar vilket skulle vara väldigt tråkigt. Har du varit i lokalen och din hund eller en hund i hushållet får kennelhosta är det väldigt viktigt att du meddelar oss så att vi kan be alla vara vaksamma på sina hundar, då hundar kan smitta innan de uppvisar symptom. Observera att även om kennelhosta främst smittar via direktkontakt kan det även smitta via exempelvis gemensamma vattenskålar. Ta därför med din egen vattenskål och förvara den så att ingen annan hund dricka vatten från den.Vi ber dig vaccinera din hund så fort som möjligt om du nyttjar lokalen.

Vägbeskrivning (obs: ny entré)

I rondellen där du kommer in från stan från Valbohållet, (där det står en rosa militärbil uppställd) ta avfarten mot högskolan/teknikparken. Sväng in andra avfarten till höger. Fortsätt rakt fram till du se ett grått hus. Håll höger sida av huset. Du kommer se en skylt där det står Gävle Hundungdom. 
Adress Nobelvägen 19

 

Bilder från invigningen: