Nyheter

Rallylydnad nybörjare

Område :

Kategori : Kurser , Nyheter

Dagar: måndagar kl. 18.00-20.00

Kursstart: 3 februari

8 tillfällen

Instruktörer: Märtha Hammarlund & Emma Eriksson

Max 6 deltagare.

Anmälan: gavlehundungdom@gmail.com

Under kursen kommer du få lära dig alla nybörjarmoment och skapa en bättre kontakt med din hund. Vi går igenom grunderna i rallylydnad och målet med kursen är att du och din hund ska ha de redskap och den kunskap som krävs för att komma ut och tävla i nybörjarklassen.


Städdag på klubben

Kategori : Info , Nyheter

Snart är det dags för nystartade kurser och KM. Inför aktiviteterna tänkte vi ordna en städdag den 7 september för att göra fint och förbereda för en härlig höst, vi samlas då vid klubbstugan klockan 10. För att dagen ska bli så effektiv som möjligt ser vi gärna att ni som kan kommer och hjälper till samt har en trevlig dag! Det vi kommer göra är att städa stugan, klippa gräs och se över staketet.

Välkomna!


Tunnelrace

Område :

Kategori : Nyheter , Tävlingar

Den 24 augusti ordnar Gävle Hundungdom ett tunnelrace på planen vid klubbstugan. Det kommer vara en bana med endast tunnlar, med undantag för ett hopphinder i både början och slutet.

Vi startar igång klockan 11.00 och anmälan sker på plats, 50 kronor per lopp. Upplägget kommer se ut så att det är två lopp där ekipagen får två försök på varje och sedan räknas det bästa resultatet.

Inga förkunskaper krävs utan alla får delta med sina hundar som ska vara över 15 månader! Ta med vaccinationsintyg.

Fika kommer finnas att köpa, ta gärna med eget vatten till er själva och hundarna då klubbens inte är så gott.

Välkomna!


Klubbmästerskap 2019

Område :

Kategori : Nyheter , Tävlingar

På Gävle Hundungdom anordnas KM (klubbmästerskap) i agility och rallylydnad den 15 september.Så här kommer de olika grenarna vara uppdelade och vad som krävs för att få delta:

Agility: stora och lilla KM d.v.s. en tävlingsklass (agility- och hoppklass) samt en blåbärsklass med endast hopp och tunnlar. I stora KM ska hunden ha debuterat på en tävling och i lilla KM räcker det att hunden är över 15 månader och inte har startat på en officiell agilitytävling innan.

Tunnelrace: en bana med endast tunnlar med undantag för ett hopphinder i både början och slutet. Hunden ska vara över 15 månader. Anmälan kan ske på plats till klockan 12.00!

Rallylydnad: alla klasser. I nybörjarklass behövs inga tävlingserfarenheter men i resterande klasser krävs motsvarande. Hunden ska vara över 7 månader.

KM börjar 9.00, vi håller till på planen vid Gävle Hundungdoms klubbstuga och schemat för dagen ser ut så här:

Agility- blåbärsklass

Rallylydnad & agility- tävlingsklass

Lunch

Tunnelrace

Prisutdelning

Gemensamma krav för alla grenar är medlemskap i Gävle Hundungdom och en vaccinerad hund. Mat och fika finns att köpa under dagen, men medtag eget dricksvatten då klubbens inte är så gott.

Anmäl senast den 31 augusti till gavlehundungdom@gmail.com och ange förarens namn, hundens namn, vilken/vilka grenar du vill tävla i samt hundens storlek, XS-XL (gäller bara lilla och stora KM i agility). Priset är 50 kronor per start i samtliga grenar! (Viktigt: tävlingsklass i agility motsvarar EN start trots att det är två lopp, likaså blåbärsklass och tunnelrace) Det betalas in till klubbens plusgiro: 180497-0, eller på plats den 15 september.

Hoppas så många som möjligt vill vara med och tävla, annars är ni självklart välkomna att bara vara där och kolla eller hjälpa till.

Välkomna!


Ta en titt i kalendern!

Kategori : Info , Nyheter

Glöm inte att då och då kika in i vår kalender här på hemsidan. I den står det både när det är öppna träningar och du är varmt välkommen att åka och träna, samt när lokalen är bokad för annat (tillexempel externa verksamheter eller kurser) som gör att det inte går att träna i lokalen just den tiden.

Kalendern kan ni också slå en titt i då och då för att se vad för andra spännande aktiviteter som händer på Gävle Hundungdom! Dock är det bra att ta för vana att använda Facebook som källa i slutändan, då kalendern inte alltid är helt uppdaterad med om något ställs in eller byter datum.

Kalendern hittar ni här.


Aktuella aktiviteter

Hitta aktivitetet

Allmänna deltagarkrav för Gävle Hundungdoms kurser och aktiviteter

Hunden ska vara vaccinerad enligt Svenska ”Kennelklubbens regler.

Hundens förare ska vara medlem i Gävle Hundungdom eller bli det senast innan första träningstillfället (för att bli medlem går du in på Sveriges Hundungdoms hemsida www.shu.se,medlemskapet kostar 300 kr/år).

Medlemskort/kvitto på betalning ska uppvisas första kurstillfället. Enligt samarbetsavtal mellan Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben kan förare över 25 år gå kurs på sitt medlemskap i Svenska Brukshundklubben.