Nyheter

Nybörjarkurs (FULL)

Område :

Kategori : Kurser , Nyheter

Datum: Måndagar.

Preliminär start: slutet på april (när snön smält).

Antal tillfällen: 6.

Instruktör: Elin Brodin.

Max 6 deltagare.

Anmälan: agility.gavlehu@hotmail.com


Fortsättningskurs

Område :

Kategori : Kurser , Nyheter

Datum: Tisdagar.

Preliminär start: Slutet på april (när snön smält).

Antal tillfällen: 6.

Instruktör: Kristin Nilsson Vikberg.

Max 6 deltagare.

Anmälan: agility.gavlehu@hotmail.com


Tävlingskurs i Agility (startat)

Område :

Kategori : Kurser , Nyheter

Detta är en bra möjlighet om man vill ge sig ut och tävla men kanske inte riktigt vågar, eller om man fastnat i något dåligt mönster just på tävling.

Information om kursen: I vår kommer jag, Kristin Nilsson Wikberg, ha en annorlunda tävlingskurs i agility, vi kommer att ha 6-8 träningstillfällen samt 4 tillfällen som är på tävling. Ni kommer alltså att utöver de träningstillfällen som är också få coachning på tävling. Vi kommer alla tillsammans att åka på dessa tävlingar, målet är att ni ska stötta varandra och hjälpa varandra mot era mål!

Tävlingsdatum

Fagersta KK 3-4/3 Ag1 ho1

Värmdö BK 10-11/3 Ag1 ho1

Nacka BK 21/4 Ag1 ho1

Härnösand BK 12-13/5 Ag1 ho1

Datum för träningstävlingarna kommer. 

 

Vilka kan gå? Du som vill börja tävla med din hund eller tävlar i klass 1. Tävlingarna vi åker på är i klass 1 och ingen annan klass. Alltså den första klassen man tävlar i när man börjar! Du kan också gå kursen utan att tävla, alltså när vi åker på tävling kommer du vara åhörare och lära dig på de sättet. Det kan vara ett alternativ om din hund är för ung för att tävla eller inte är redo. Du kommer fortfarande vara med på alla träningstillfällen.

Krav: ni ska ha gått en nybörjarkurs och en fortsättningskurs, eller motsvarande! Är ni osäker på om er hund uppfyller kraven frågar ni mig. Hunden ska kunna ALLA hinder för att tävla hoppklass, alltså kunna alla hinder förutom balansbom, A-hinder och gunga. Hunden MÅSTE kunna vara lös bland andra hundar med tanke på att den ska vara på en agilitybana. Att gå den här kursen kräver också att ni kan ta er till dessa tävlingar, klubben står inte för transport! När kursen börjar kan man prata med de andra kursdeltagarna om de finns möjlighet till samåkning

Kostnad: Kursen kostar 500kr exklusive tävlingsavgifter

Anmälan: agility.gavlehu@hotmail.com

Läs mer om kostnad och anmälan här


Ta en titt i kalendern!

Kategori : Info , Nyheter

Glöm inte att då och då kika in i vår kalender här på hemsidan. I den står det både när det är öppna träningar och du är varmt välkommen att åka och träna, samt när lokalen är bokad för annat (tillexempel externa verksamheter eller kurser) som gör att det inte går att träna i lokalen just den tiden.

Kalendern kan ni också slå en titt i då och då för att se vad för andra spännande aktiviteter som händer på Gävle Hundungdom! Dock är det bra att ta för vana att använda Facebook som källa i slutändan, då kalendern inte alltid är helt uppdaterad med om något ställs in eller byter datum.

Kalendern hittar ni här.


Aktuella aktiviteter

Hitta aktivitetet

Allmänna deltagarkrav för Gävle Hundungdoms kurser och aktiviteter

Hunden ska vara vaccinerad enligt Svenska ”Kennelklubbens regler.

Hundens förare ska vara medlem i Gävle Hundungdom eller bli det senast innan första träningstillfället (för att bli medlem går du in på Sveriges Hundungdoms hemsida www.shu.se,medlemskapet kostar 300 kr/år).

Medlemskort/kvitto på betalning ska uppvisas första kurstillfället. Enligt samarbetsavtal mellan Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben kan förare över 25 år gå kurs på sitt medlemskap i Svenska Brukshundklubben.